Κυπριακά apps

Τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι η τεχνολογία έμπηκε για τα καλά στην ζωήν μας, τζ̌αι οι παραπάνω πλέον κρατούν smartphones, παρατηρείται έναν ωραίο φαινόμενο το οποίο λαλούν το κυπριακά apps.
Πολλοί επήραν την πρωτοβουλία τούτην να δημιουργήσουν τούντα apps με κύριους στόχους, να προωθηθεί η κυπριακή διάλεκτος, τζ̌αι να εκτιμηθεί παραπάνω, τζ̌αι το ότι τούτοι που εκάμαν τα apps αγαπούν τη διάλεκτον τους όπως τζαι εμείς.

Τα apps:

1) Τα κυπριακά: app που προς το παρόν διατίθεται μόνο για iPhone. 😦
Εν ένα πρόγραμμα που εξεκίνησε ως έμπνευση ενός παιδιού ηλικίας 9 χρονών, απ’ ότι λαλεί η περιγραφή. Εν μια όμορφη προσπάθεια για να συνδεθούμε καλλύτ̌τ̌ερα με τες ρίζες μας. Το εκπαιδευτικό app της παρέας.

τα κυπριακα

2) Cyprus Dictionary: Ένα λεξικό/γλωσσάριο για ελληνόφωνους τζ̌αι αγγλόφωνους με πάνω που 2000 κυπριακές λέξεις. Παρ’ όλο που ήβραμε κάμποσες με λανθασμένη ετυμολογία εν παύει να είναι μια πολλά ωραία προσπάθεια.
cyprus dictionary

3) Mr. Brown Apptakes: (Απτάκες)  Εν έσ̌σ̌ει λάθος! Κυπριακές ατάκες παραπάνω παρά λέξεις. Μια πολλά ωραία εφαρμογή με ατάκες χωρισμένες σε αντρική (κοπέλλιν) τζ̌αι γυναικεία φωνή (κορού), για το τζ̌ινί, τον στρατό, τον καφενέ, το κόλλημα τζ̌αι άλλες.
Τελικά έσ̌σ̌ει ένα μιτσικουρτίν λαθούιν που ήβραμε, τζ̌αι είναι το ότι παρουσιάζεται η διάλεκτος παραπάνω σαν κάτι το αστείο τζ̌αι όι σαν κάτι που έχουμεν καθήκον να αγαπήσουμε, σαν ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας. Παρ’ όλα αυτά, όμορφη τζ̌αι τούτη η εφαρμογή.

mr brown apptakes

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s